Aug 122020

Kickboksen Westervoort

 

Kickboksen is een vechtsport waarbij je zowel je handen als je voeten gebruikt. Deze sport kwam van Japan en de VS naar hier overgewaaid en werd vooral in de jaren zeventig van de twintigste eeuw ook bij ons populair. Voor diegenen die twijfelen om met deze sport te beginnen: kickboksen zorgt voor vele voordelen, zelfs op het vlak van je gezondheid. Wil je al langer kennismaken met deze sport? Twijfel dan niet langer en bezoek Kickboksen Westervoort. Dat zal je zeker over de streek trekken. Je hebt er wellicht nooit eerder bij stilgestaan, maar kickboksen kan voor je gezondheid heel wat betekenen. Zowel op lichamelijk aks op geestelijk vlak

Kickboksen vermindert stress en zelfs depressie

Onze maatschappij wordt alsmaar veeleisender en dat heeft nadelige gevolgen voor onze geestelijke gezondheid. Stress en depressie komen meer en meer voor en dat op steeds jongere leeftijd. Volgens wetenschappers is meer lichaamsbeweging uitstekend om zowel stress als depressie te voorkomen of, in het ergste geval, de symptomen ervan aanzienlijk te verzachten. Bewegen heeft namelijk een positief effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Kickboksen stimuleer de aanmaak van gelukshormonen en vooral van serotonine, endorfine en dopamine. Ze verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. Door meer te bewegen zoals met kickboksen word ook je hersenfunctie extra gestimuleerd zodat je concentratie en je geheugen verbetert.

Kickboksen doet je meer vet verbranden en sneller afvallen

Kickboksen doet je meer opgeslagen vet verbranden en sneller afvallen. Vet wordt samen met (giftige) afvalstoffen afgevoerd. Het vergroot ook je spiermassa. Meer spieren zijn onmisbaar om je overgewicht kwijt te spelen.

Kickboksen zorgt voor de nodige ontspanning

Kickboksen ontspant en dat heeft een positieve weerslag op je gezondheid. Stress is namelijk een belangrijke oorzaak van overgewicht en daaraan gelinkte aandoeningen zoals:

  • Overgewicht en teveel buikvet
  • Verstoorde hormonen
  • Een onevenwichtig cholesterolgehalte met teveel slechte LDL- cholesterol
  • Teveel vet (triglyceriden) in je bloed
  • Hoge bloeddruk
  • Aderverkalking en hart- en vaatziekten
  • Diabetes

Andere voordelen van kickboksen

  • Verhoogt je zelfvertrouwen
  • Leert je beter omgaan met moeilijke leefomstandigheden
  • Verbetert je slaap

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *