Aug 152020

Fysio Wassenaar

Fysiotherapeuten die in een praktijk werkzaam zijn hebben vaak niet alleen maar ervaring met traditionele fysiotherapie. Ze hebben bijvoorbeeld ook ervaring met haptonomie, oefentherapie en bewegingstherapie. Heb je moeite met bewegen? Natuurlijk ga je dan op zoek naar een ervaren fysiotherapeut. Inwoners van Wassenaar en omgeving die op zoek zijn naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bewegen kunnen contact opnemen met Fysio Wassenaar.

De hulpvraag staat centraal

Op zoek naar een fysiotherapeut? Dan kies je natuurlijk voor een fysiotherapie praktijk waar de hulpvraag van de klant centraal staat. Je kiest dus voor een fysiotherapie praktijk waar je nauw betrokken wordt bij het behandelproces, want je wilt zelf de regie houden over het behandelproces.

Therapie om weer goed te kunnen bewegen

Je bezoekt de fysiotherapeut omdat het bewegen niet meer makkelijk en pijnvrij gaat. Wellicht heb je last gekregen van pijnlijke spieren en gewrichten door een verkeerde houding, na een ongeval of na een operatie. Een verkeerde houding kan ook leiden tot lage rugpijn of een pijnlijke schouder of pijnlijke nekspieren. Wellicht wordt het niet makkelijk en pijnvrij kunnen bewegen veroorzaakt door medische belemmeringen. Een ervaren fysiotherapeut kan verschillende vormen van therapie aanbieden om weer goed te kunnen bewegen. Zo kan hij bijvoorbeeld oefentherapie of haptonomie aanbieden.

Bewustwording van gedragingen en gevoelens dankzij haptonomie

Niet iedereen weet dat er een duidelijke relatie is tussen zijn gevoelens en de lichamelijke toestand. Een in haptonomie gespecialiseerde fysiotherapeut kan je bewust maken van de relatie tussen jouw gevoelens en jouw gedragingen. Je gaat bewuster en verantwoordelijker om met jouw bewegingen en houding. Zowel de relatie met jezelf als de relatie met je omgeving verbetert. Dat heeft tot gevolg dat het algemene welzijn verbetert.

Behandeling de pijnklachten van mensen met etalagebenen

Er zijn mensen die tijdens het lopen last hebben van pijn in één of beide benen. Waarschijnlijk is er dan te weinig zuurstof aanwezig in de bovenbenen. Dat tekort aan zuurstof wordt veroorzaakt door een vernauwing van de slagaders. Deze mensen hebben etalagebenen. Hun pijnklachten kunnen door een daarin gespecialiseerde fysiotherapeut effectief worden behandeld.

 

 

 

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *