Aug 162020

Portretfoto laten maken

Als je jezelf als ondernemer op professionele wijze online wilt presenteren dan is een portretfoto laten maken natuurlijk wel noodzakelijk. Op jouw LinkedIn profiel wil je natuurlijk geen foto plaatsen die ergens thuis is genomen, met een veel te drukke achtergrond of slechte belichting. Die foto is namelijk het allereerste wat mensen van je zien, en daarom wil je natuurlijk wel een professioneel beeld gebruiken. Je kunt in dat geval een portretfoto laten maken bij een echte fotograaf. Deze heeft ervaring met het schieten van dit soort foto’s, en weet precies hoe hij jou het mooiste op de foto krijgt. Niet iedereen is even fotogeniek, maar daar zit het hem ook niet in. Een goede fotograaf kan namelijk ook mensen die zich ongemakkelijk voelen voor de camera mooi op de foto zetten.

Een portretfoto laten maken voor op je website

Of je nu een portretfoto wil laten maken voor als profielfoto op je LinkedIn pagina of om hem op je website te plaatsen maakt niks uit. Hoewel een foto voor op LinkedIn doorgaans van iets dichterbij wordt geschoten. Op je website heb je namelijk meer ruimte beschikbaar, en kun je dus een grotere foto uploaden.Die foto hoeft dus niet perse van heel dichtbij te worden geschoten. Een portretfoto laten maken levert je overigens vaak meerdere beelden op, en als jij aangeeft dat je zowel foto’s van dichtbij als van wat verder weg wilt dan komt dat vast goed.

Portretfoto’s van je personeel laten maken

Je kunt natuurlijk bij een fotograaf aankloppen om een portretfoto te laten maken van jezelf, maar je kunt natuurlijk ook een heel team op de foto laten zetten. Als elke foto met dezelfde belichting wordt gemaakt dan levert dat mooie, en vooral consistente beelden op. Als je ieder personeelslid op de website toont dan ziet deze pagina er gebalanceerd uit, omdat alle portretfoto’s qua stijl bij elkaar passen. Dat is het voordeel van het inhuren van een fotograaf voor zoiets.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *